Κάλεσμα για την συγκρότηση αντιφασιστικής/αντιπατριωτικής συνέλευσης στον χώρο του ΤΕΙ Αθήνας


Κάλεσμα για την συγκρότηση αντιφασιστικής/αντιπατριωτικής συνέλευσης στον χώρο του ΤΕΙ Αθήνας

Τα τελευταία χρόνια εν μέσω της υπάρχουσας καπιταλιστικής κρίσης η συντηρητικοποίηση εντός των κομματιών της κοινωνίας αυξάνεται συνεχώς. Με τον όρο συντηρητικοποίηση εννοούμε τη διατήρηση, αναπαραγωγή και διαμόρφωση αντιλήψεων οι οποίες εκφέρονται απο συγκεκριμένα άτομα και σύνολα εντός της κοινωνίας,με ρατσιστικό, φονταμενταλιστικό και πατριωτικό/εθνικιστικό πρόσημο. Πάνω σε αυτό βρίσκουν πάτημα φασιστικά μορφώματα – τα οποία μας είναι γνωστά για την (παρά)κρατική τους υπόσταση- με σκοπό να διαχύσουν τις ρατσιστικές και πατριωτικές τους μαλακίες. Ένα εμφανές παράδειγμα είναι και η χρυσή αυγή, η οποία από ξεκάθαρα ναζιστική οργάνωση με μηδενικά ποσοστά, μέσα από την υπερβολική διαφήμιση που δέχτηκε απ’ τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, έφτασε να αποτελεί ένα ”λαϊκό” κόμμα του κοινοβουλίου, μασκαρεμένο με δημοκρατικά προσωπεία. Επίσης κάποιες φασιστικές ομαδοποιήσεις έχουν βρει το πεδίο να βγουν στους δρόμους είτε με τη μορφή πογκρόμ κατά μεταναστών και μειονοτήτων, είτε με το να επιτεθούν σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, στους χώρους του ΤΕΙ να κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα λεβεντόπαιδα, υποτιθέμενοι απόγονοι των Σπαρτιατών και του Μεγαλέκου, που κυκλοφορούν με μπλούζες παραλλαγής ή με μπλούζες των ειδικών δυνάμεων. Μας είναι ξεκάθαρο πως τέτοια υποκείμενα -ανεξαρτήτως του αν είναι οργανωμένοι σε κάποιο φασιστικό μόρφωμα- μας είναι έχθρικα και (θα) αντιμετωπίζονται αναλόγως. Τα άτομα αυτά είναι φορείς και εκφραστές μιας αισθητικής (και αντιλήψεων) που μας προκαλούν αηδία, αφού μέσα απ’ αυτά αναπαράγουν τον μιλιταρισμό και την στρατοκαυλίαση, ονειρευόμενοι βιασμούς και δολοφονίες αλλόθρησκων.

Για όλους αυτούς τους λόγους κρίνεται επιτακτική η μαχητική μας παρουσία σε κάθε περιοχή και η από κοινού οργάνωσή μας με μετανάστ.ρι.ες για την διάδοση του αντιφασιστικού/αντιπατριωτικού μας λόγου και το τσάκισμα φασιστών. Όχι μόνο σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπλοκαριστεί και να αποτραπεί κάθε απόπειρα συλλογικής τους δράσης, αλλά και προκειμένου να διστάζουν να κυκλοφορούν -μεμονωμένα ή μη- δημόσια έξω απ’ τις τρύπες τους.

Γι’ αυτό καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες, σε αντιφασιστική/αντιπατριωτική συνέλευση στο χώρο του ΤΕΙ Αθήνας και συγκεκριμένα στην αίθουσα προβολών ΣΚΣ (Φουαγιέ), την Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 14:00. Η συνέλευση θα λειτουργεί με οριζόντιες και αντιιεραρχικές διαδικασίες και με βάση τη συνδιαμόρφωση, όπου δηλαδή όλα τα άτομα έχουν ίδιο βαθμό συμμετοχής και η άποψη τους αποκτά ίση βαρύτητα. Ως αποτέλεσμα αυτών, ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, καθώς και άτομα τα οποία λειτουργούν υπό αυτές τις λογικές.

Ως αντιφασίστες/τριες δεν εναντιωνόμαστε μόνο στη δημοφιλή φασιστική οργάνωση χρυσή αυγή, αλλά και σε κάθε φασιστικό/πατριωτικό μόρφωμα και ομαδοποίηση που υπάρχει, όπως ανένταχτες εθνικιστικές ομάδες. Διότι μέσω του αντιφασιστικού αγώνα και της σύγκρουσης μας με τους φασίστες δεν επιδιώκουμε να αποκτήσουμε οποιαδήποτε πολιτική υπεραξία (όπως κάνουν τα μηδέν εις το πηλίκο κομματικά φερέφωνα), ούτε το εκμεταλλευόμαστε για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Επιπροσθέτως η συνέλευση δεν συρρικνώνεται μόνο στον αντιφασισμό αλλά εμπεριέχει και αντιπατριωτικά προτάγματα καθώς δεν μας διατρέχει καμιά εθνική αυταπάτη, ούτε αναγνωρίζουμε σημαίες-σύμβολα και εθνικούς στρατούς. Αντιλαμβανόμαστε μόνο τη κοινωνία υπό το διαχωρισμό των εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων.

Τέλος, η συνεύλεση θα πραγματοποιείται σε μηνιαία συχνότητα (1 φορά το μήνα), με σκοπό να οργανώνονται δράσεις, να υπάρχει προπαγάνδιση του αντιφασιστικού/αντιπατριωτικού λόγου εντός του χώρου του ΤΕΙ και να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Αντιπατριώτες/-ισσες

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *