ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ….

Ο νόμος πλαίσιο που ψηφίστηκε επί Διαμαντοπούλου το 2011 και οι μεταρυθμίσεις που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι του 2012, έχουν σκοπό να καταστρέψουν την υποτυπώδη δημόσια και δωρεάν παιδεία και να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μια μηχανή παραγωγής φθηνού ανθρώπινου δυναμικού και ταυτόχρονα σε μια κερδοφόρα επιχείρηση για τα αφεντικά και όσους διοικούν τα ιδρύματα .

Αυτός ο νόμος φέρνει αλλαγές, όπως:

– πληρωμή των συγγραμμάτων

– συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

– κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας (διακοπή χρηματοδότησης σε φοιτητικές εστίες και διακοπή δωρεάν σίτισης)

– εντατικοποίηση των σπουδών (ν+2)

– κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Επίσης, εισάγονται τα συμβούλια διοίκησης τα οποία απαρτίζονται τόσο από καθηγητές των πανεπιστημίων όσο και από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες(manager) εξυπηρετώντας διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα για τον κάθενα. Να σημειωθεί ότι στο ήδη ψηφισμένο διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Καβάλας περιλαμβάνονται ως εξωτερικά μέλη καθηγητές από πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Στις αρμοδιότητες αυτών των συμβουλίων περιλαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τον προϋπολογισμό, την διοίκηση και τον στρατηγικό σχεδιασμό, δίνοντας τους την δυνατότητα να υποκαταστήσουν μέρος των αρμοδιοτήτων του υπουργείου. Οι ακαδημαϊκές υποθέσεις παραμένουν στην αρμοδιότητα του πρύτανη και της συγκλήτου. Ουσιαστικά τα διοικητικά συμβούλια έχουν σκοπό την οικονομική διαχείριση του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Δεν θα ανεχτούμε την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και την εισαγωγή των εταιριών-αφεντικών μέσα στις σχολές, κανένας σπόνσορας δεν θα ξεπουλήσει την παιδεία μας και την εκπαίδευση μας για τα δικά του συμφέροντα.

….ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Όλοι τη Δευτέρα 15/10 8:00 έξω από το αμφιθέατρο Φυσικής για το μπλοκάρισμα των συμβουλίων διοίκησης

This entry was posted in κείμενα, ΤΕΙ Αθήνας, φοιτητικά. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *