κείμενο για τα γεγονότα της 20 Οκτωβρίου.

το κείμενο σε μορφή pdf: Καταδικάζουμε την αστική νομιμότητα…από όπου και αν προέρχεται.

Καταδικάζουμε την αστική νομιμότητα…από όπου και άν προέρχεται!

Οι μάσκες έπεσαν. Επιβεβαιώνοντας περίτρανα τον ρόλο τους ως αριστερό δεκανίκι του κράτους αλλα και του κεφαλαίου, οι “ταξικές δυνάμεις” του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν με απίστευτο ζήλο την βουλή και την αστική νομιμότητα στις απεργιακές κινητοποιήσεις του διημέρου 19 – 20 Οκτωβρίου. Λειτουργώντας σαν γνήσιες μονάδες καταστολής (και σε άριστη συνεργασία με αυτές)  συγκρούστηκαν με ένα ετερόκλητο και ανοργάνωτο πλήθος που επιδίωξε να προσεγγίσει την βουλή, λαμβάνοντας εύσημα για αυτό απο όλο το εύρος των πολιτικών εκφραστών της αστικής τάξης, σε κοινοβούλιο και ΜΜΕ (Πα.Σο.Κ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ, και Πρετεντέρηδες).

Πολιτικός και ηθικός αυτουργός της μεθοδευμένης και προαποφασισμένης αυτής σύγκρουσης ήταν η ηγεσία του “Κ”ΚΕ. Εκμεταλλέυτηκε την βία που λόγω της ροής των γεγονότων είχε φτάσει σε ακραίο επίπεδο και απο τις δυο μερίες (από την μία μεριά οι δολοφονικές απόπειρες των κρανοφόρων του ΠΑΜΕ να πετάξουν ανθρώπους απο κενό 5 μέτρων και από την άλλη η ρίψη μολότοφ απο ορισμένους σε κόσμο του ΠΑΜΕ) προκειμένου να αποσπάσει την εύνοια των αστικών μέσων και της κοινής γνώμης (αναπαράγοντας την αντίστοιχη αστική προπαγάνδα για κουκουλοφόρους και προβοκάτορες).

Τραγικός απολογισμός απο την συγκέντρωση της 20ης Οκτωβρίου η δολοφονία του εργάτη Δ. Κοτσαρίδη απο τον χημικό πόλεμο των ΜΑΤ. Μια ξεκάθαρη κρατική δολοφονία που νομιμοποιήθηκε απο την ηγεσία του “Κ”.Κ.Ε (αλλά και από μεγάλο κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η οποία “γλείφει κώλους” με στόχευση ενδεχόμενες εκλογικές συνεργασίες με το “Κ”ΚΕ), με σκοπό την ανάδειξη και την στοχοποίηση του “εσωτερικού εχθρού”. Δηλαδή, των εκατοντάδων εξεγερμένων προλετάριων που αρνήθηκαν την διττή στάση των κόκκινων μπάτσων ώς προστάτες του καθεστώτος απο την μία και ως ιδιοκτήτες της εργατικής τάξης και των αγώνων της, απο την άλλη.

 Η πολιτική επιλογή του “Κ”ΚΕ, οδηγεί στην ουσιαστική κοινωνική και πολιτική χρεωκοπία του. Σε κοινωνικό επίπεδο, με το ξεμπρόστιασμα που υπέστη, μπροστά στα μάτια όλων εκείνων που αδιαμεσολάβητα “κατέβηκαν” στον δρόμο το απεργιακό διήμερο και είδαν την περιφρούρηση του κοινοβουλίου ως κάτι το εχθρικό κινηματικά προς αυτούς. Σε πολιτικό επίπεδο με το σύνολο των επιλογών που έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες. Όπως με το να συκοφαντεί κάθε κινήμα που δεν μπορεί να ελέγξει, με την υιοθέτηση καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλευσης στις “κομματικές” του επιχειρήσεις (απολύσεις στον 902) αλλά και με τις απεργοσπαστικές τακτικές (στο επίπεδο ταύτισης με τις δεξιές παρατάξεις) που ακολούθησε στις φοιτητικές κινητοποιήσεις (η συμβολή του Μ.Α.Σ στο να ανοίξουν οι σχολές το φθινόπωρο, ήταν κάτι παραπάνω απο σημαντική).

Δεν είχαμε καμία απολύτως διάθεση να σπαταλήσουμε χρόνο και ενέργεια, για να ασχοληθούμε με τους Σταλινικούς του “Κ”ΚΕ. Η βαθία αντικινηματική τους δράση είναι γνωστή σε όλους και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Τα γεγονότα της 20ης Οκτωβρίου όμως, καθώς και οι επίσημες ανακοινώσεις των εκπροσώπων τους για αυτά, έκαναν επιτακτική την δημόσια παρέμβαση μας. Αν κάτι μένει απο αυτήν την ιστορία, είναι η υπενθύμιση ότι το κράτος και ο καπιταλισμός, ενάντια στους οποίους παλεύουμε, πέρα απο τους γνωστούς σε όλους μηχανισμούς τους, σε καιρούς κρίσης θα αναζητήσουν βοήθεια απο τα “αριστερά” στηρίγματα τους.  Η πολιτική και κοινωνική αποδόμηση και απωμόνωση τους θα είναι μονόδρομος στην πορεία για την κοινωνική απελευθέρωση. Καλούμε την κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στους επίδοξους “ηγέτες” του εργατικού κινήματος και να οργανωθεί ταξικά και αδιαμεσολάβητα, σε σωματεία βάσης και σε λαικές συνελεύσεις γειτονιών.

Για μιά κοινωνία με βάση τον άνθρωπο, αυτοδιέυθυνσης, ισότητας και ελευθερίας,

χωρίς διακρίσεις και σχέσεις εξουσίας!

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Αθήνας

Αντίστοιχα κείμενα από αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές :

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347438                        (αυτόνομο σχήμα φυσικομαθηματικού-  Αθήνα)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347859                   (αυτόνομο σχήμα παιδαγωγικού – Πάτρα)

http://autonomofysiko.wordpress.com/                                                                                        (αυτόνομο σχήμα φυσικού – Θεσσαλονική)

https://epf72.squat.gr/                                                                                                      (ελευθεριακή παρέμβαση φιλοσοφικής – Αθήνα)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345728                                    ( εξεγερμένοι/εξεγερμένες από Πολυτεχνειούπολη – Αθήνα)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1349894                                    (ελευθεριακό στέκι Πολυτεχνείου – Θεσσαλονίκης)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1345703                                (αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1349120                                    (αντιεξουσιαστικό στέκι ΤΕΙ Πειραιά)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1350033                                  (αντιεξουσιαστικό στέκι Παντείου)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347502                      (πρωτοβουλία αναρχικών φιλοσοφικής – Αθήνα)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1351980                    (συντρόφισσες-σύντροφοι από Στέκι ΕΜΜΕ-Στέκι ΑΣΟΕΕ)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347138                              (σπασμένο γραναζι – Πάτρα)

This entry was posted in καταστολή. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *