ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΤΑ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΤΑ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η σίτιση είναι μια από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους και χωρίς διακρίσεις. Σήμερα βλέπουμε πως στους πανεπιστημιακούς χώρους έχει καταλήξει να ελέγχεται από ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες την έχουν κάνει εμπόρευμα και μόνος τους στόχος είναι το κέρδος. Η διαχείριση αυτή της σίτισης που τις περισσότερες φορές είναι ένα μονοπώλιο ,δίνει σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις την δυνατότητα να βγάζουν τα δικά τους κέρδη πάνω στις δικές μας ανάγκες,καθώς και να καθορίζουν ποιος θα
τρώει και ποιος όχι.

Η λειτουργία της λέσχης για εμάς πρέπει να είναι κοινωνική και όχι αποκλειστικά φοιτητική. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στο φαγητό ανεξάρτητα αν έχουν την ιδιότητα του φοιτητή ή όχι, δεν νοείται η άρνηση της σίτισης ενός ανθρώπου επειδή δε διαθέτει χρήματα. Ως φοιτητές είμαστε οι περισσότεροι κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων αυτής της κοινωνίας και δε θα δεχτούμε τον αποκλεισμό άλλων εκμεταλλευόμενων για χάρη μιας πιο προνομιακής θέσης μέσα σε μια θάλασσα εξαθλίωσης. Στην λέσχη της σχολής θα πρέπει να τρώνε όλοι οι εργαζόμενοι του ιδρύματος χωρίς διακρίσεις, ανάλογα με το πόστο που κατέχουν και όχι μόνο οι φοιτητές χωρίς να υποδεικνύουν την ιδιότητα τους με κάποια κάρτα . Ακόμα δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ φοιτητών – καθηγητών οι οποίοι όπως ξέρουμε τρώνε σε διαφορετικό, κρυφό εστιατόριο σε χώρο πάνω από το κεντρικό κυλικείο. Μόνο μέσα από το ξεπέρασμα των διαχωρισμών, τους κοινούς αγώνες των εκμεταλλευόμενων ενάντια στους εκμεταλλευτές και την αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε.

Κλείνοντας, σκοπός μας δεν είναι απλά να καταδείξουμε την κατάσταση
στην λέσχη και τις συνέπειες αυτής στις ζωές μας αλλά να δηλώσουμε ότι η λύση της βρίσκεται στα χέρια του καθενός- καθεμιάς από εμάς. Δεν περιμένουμε το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα να μεριμνήσει για εμάς. Στηριγμένοι στις μεταξύ μας ισότιμες σχέσεις, συλλογικοποιούμαστε , σχεδιάζουμε και δρούμε για να μπλοκάρουμε κάθε κίνηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης- ιδιωτικοποίησης που θα σαρώσει κάθε κεκτημένο των προηγούμενων ετών και έχει σκοπό να παραδώσει όλες τις ανάγκες μας και γενικά το πανεπιστήμιο στα χέρια των ιδιωτών με κόστος για εμάς.

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Αθήνας

This entry was posted in Ανακοινώσεις, κείμενα, ΤΕΙ Αθήνας. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *