Πολιτικό Καφενείο – Τετάρτη 21/3

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που γίνονται στο άλσος του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω (συγκεκριμένα στο Πατινάζ – http://lasynaigaleo.blogspot.com/2012/03/blog-post_08.html), την Τετάρτη 21/3 – ώρα 12μμ, στο πολιτικό καφενείο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΤΕΙ Αθήνας, θα γίνει συζήτηση με θέμα την κατάπατηση και την τσιμεντοποίηση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ! 

 Στις 8 Μαρτίου, ώρα 7:30πμ,  έκαναν την εμφάνιση τους μπουλντόζες μαζί με τον εργολάβο και την αστυνομία στο “Πατινάζ” του Μπαρουτάδικου με σκοπό την κατασκευή μεγάλου βρεφονηπιακού σταθμού και κατα συνέπεια την αρχή της εκμετάλλευσης και της καταστροφής όλου του άλσους. Τα αντανακλαστικά των κατοίκων ήταν άμεσα καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από το επίδικο σημείο του Μπαρουντάδικου και δεν άφησαν να πραγματοποιηθεί η λεηλασία του πατινάζ. Θέλουν να καταστρέψουν τον τελευταίο “πνεύμονα” οξυγόνου στο Αιγάλεω με την φτηνή δικαιολογία ότι πρέπει να  “φαγωθούν” κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να μην επιστραφούν.

Είναι ανεπίτρεπτο να αφήσουμε να γίνει μια τέτοια εγκληματική ενέργεια από τους δημοτικούς άρχοντες του Αιγάλεω και τους λοιπούς μεγαλό-εργολάβους της «πράσινης ανάπτυξης». Η τοπική κοινωνία έχει ήδη ενεργοποιηθεί  και αντιδράσει με οργανωμένες πορείες που πραγματοποιήθηκαν στις 13 κ’ 14 Μαρτίου στο Αιγάλεω. Μεγαλύτερη έμφαση δώθηκε στις 15 που πραγματοποιήθηκε πορεία και κατέληξε  στο δημαρχείο όπου έγινε και παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο. Ακόμα την Κυριακή 18 Μαρτίου έγινε γλέντι και συλλογική κουζίνα στο χώρο του “Πατινάζ”. Όλες αυτές οι  κινήσεις αποτελούν την πρώτη άμεση απάντηση των ίδιων των κατοίκων κόντρα στα δημοτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να τσιμεντοποίησουν τους τελευταίους πράσινους δημόσιους χώρους της πόλης.

“Αν δεν αντισταθούμε σ’όλες τις γειτονιές , οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές .”

Όπως κάθε 1η και 3η Τετάρτη του μήνα, έτσι και αυτήν την Τετάρτη 21/3, καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση στο πολιτικό καφενείο στις 12μμ στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι (απέναντι από Σ.Γ.Τ.Κ.Σ) με θέμα: “ Η κατάπατηση και τσιμεντοποίηση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων”.

 

Πολιτικό καφενείο αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΤΕΙ Αθήνας

This entry was posted in Πολιτικό Καφενείο. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *