Ανακοίνωση κατειλημμένης διοίκησης ΤΕΙ Αθήνας

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τα ένστολα καθάρματα του κράτους, προκάλεσε ανεπανόρθωτες ρωγμές στο δημοκρατικό κατεστημένο που τόσα χρόνια προσπαθούν να στήσουν το κεφάλαιο και οι εντολοδόχοι του. Επί ένα χρόνο η κατασυκοφάντηση των εξεγερμένων είχε γίνει σκοπός του κράτους με πλήρη σύμπνοια και συνεργασία ντόπιων και μη ΜΜΕ.Το δόγμα Χρυσοχοϊδη για «πυγμή και δημοκρατία» και πάταξη της ’’ανομίας’’ με σαφή στόχευση του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και κάθε αντιστεκόμενου κομματιού της κοινωνίας, η μόνιμη καραμέλα τρομοκρατίας των εξεγερμένων. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, πιστοί στους αγώνες της μνήμης ενάντια στη λήθη και ενάντια σε επετειακές λογικές, κατέκλεισαν τους δρόμους όλης της χώρας με εμφανείς συγκρουσιακές διαθέσεις. Το κράτος, τρομαγμένο και υπό τον φόβο μιας νέας γενικευμένης εξέγερσης πήρε από μεριάς του όλα τα πιθανά κατασταλτικά μέτρα για να κάμψει το ηθικό των εξεγερμένων και να τους αποτρέψει να κατέβουν στον δρόμο.Από την Πέμπτη 3/12 με πρόφαση την γρίπη των χοίρων – ειδήσεων, οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με τους ένστολους δολοφόνους, καταλύουν το κοινωνικό άσυλο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), το οποίο αποτέλεσε ένα από τα κέντρα αντιπληροφόρησης της εξέγερσης του Δεκέμβρη ’08.Το Σάββατο 5/12 12.000 και πλέον αστυνομικοί ακροβολίστηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Προσαγωγές με βάση τις ορέξεις των μπάτσων, συλλήψεις στο σορό, προπηλακισμοί των πάντων, η εικόνα της σύγχρονης δημοκρατίας τους. Κορύφωση των κατασταλτικών μεθόδων η εισβολή στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι από πάνοπλους ένστολους. Όσοι / όσες  βρίσκονταν μέσα στο χώρο προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με απόδοση βαριών κατηγοριών. Απλά, καθημερινά εργαλεία μετατράπηκαν από τις αρχές σε όπλα και εκρηκτικά. Ακολούθησε συγκέντρωση αλληλέγγυων στο Κερατσίνι και αυθόρμητη κατάληψη του δημαρχείου. Ο Χρυσοχοϊδης σε κατάσταση πανικού και παροξυσμού εξαπολύει απειλές κατά πάντων. Γίνεται εκκένωση του δημαρχείου από τις κατασταλτικές δυνάμεις, και σύλληψη 42 ακόμη συντρόφων/ισσών.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 6/12 μεγάλη σε όγκο πορεία, με την οργή να ξεχειλίζει, αντεπιτίθεται στους φρουρούς του κράτους και σε κάθε καπιταλιστικό στόχο. Τόνοι χημικών και άγριο ξύλο από ΜΑΤ, αδυνατούν να κάμψουν την αντίσταση των εξεγερμένων. Καθίκια της ομάδα Δ, σε αποστολές καμικάζι, εφορμούν με τις μηχανές τους στο συγκεντρωμένο πλήθος. Σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και την επόμενη μέρα. Μαζί με τις προληπτικές προσαγωγές πριν τις πορείες και τις αθρόες κατά την διάρκεια αυτών, εκτινάσσουν τον αριθμό στις πάνω από 1000 πανελλαδικά. Περισσότερες από 100 συλλήψεις με απόδοση κατηγοριών κάθε χαρακτήρα. Παραβίαση του ασύλου (4 φορές στο ΑΠΘ, στο Βόλο, στην Αθήνα) από τα τελευταία χαρτιά του κράτους για κάμψη της αντίστασης.

Ο κόσμος δεν “μασάει” και συνεχίζει να βρίσκεται στους δρόμους, διαρρηγνύοντας στην πράξη την κοινωνική συναίνεση που τόσο καιρό επεδίωκε το κράτος. Μέχρι αυτή την στιγμή όλα είναι ανοιχτά, ο αγώνας συνεχίζεται…

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΚΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 8/12 στις 7μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *