Περί καταστολής

Το επικοινωνιακό τρικ της μετατροπής μιας πολιτικής “μηδενικής ανοχής” σε μια πλέον πιο εκδημοκρατισμένη “προστασία του πολίτη” από τα νεόφερτα σοσιαλιστικά λείψανα χρησιμοποιείται από το κράτος ως μέσο απόσπασης κοινωνικής συναίνεσης. Σκοπός είναι η διαχείριση της κοινωνικής έκφανσης της κρίσης για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του. Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο, η νέα πολιτική διαχείριση της εξουσίας -κράτος, ΜΜΕ- προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να καταστείλει όσους αντιστέκονται, όσους αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση και επιδιώκει να αναχαιτίσει τον ταξικό πόλεμο για να επιβιώσει.

Η καταστολή και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την επιβολή της διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση και το κοινωνικό κομμάτι στο οποίο απευθύνονται, αλλά η ουσία της παραμένει πάντα η ίδια. Η περιοχή των Εξαρχείων, η οποία, με πρόφαση το αίσθημα φόβου και την ανασφάλεια των πολιτών, βρίσκεται υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας. Αποκλεισμός της περιοχής, έλεγχος σε κάθε γωνία από μπάτσους κάθε είδους, προσαγωγές από πλατείες, μαγαζιά. Ένας στρατός κατοχής σε μια πόλη φρούριο. Η επίθεση των μπάτσων στην πορεία των λιμενεργατών στην Πειραιώς. Η εφαρμογή του κουκουλονόμου στους συλληφθέντες της πορείας οργής στη Νίκαια για τη δολοφονία του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ από βασανιστήρια στο Α.Τ. Νίκαιας. Οι πλέον καθημερινές περιπολίες σε πολλές γειτονιές. Είναι όλα μια πρώτη γεύση του δόγματος “δημοκρατία και πυγμή”, που αποτελεί συνέχεια της αντι-εξεγερτικής εκστρατείας του κράτους με σκοπό τη χειραγώγηση , τη συναίνεση και τη καταστολή.

Η δημοκρατία ανασυντάσσεται απέναντι στις επερχόμενες εξεγέρσεις. Το καλογυαλισμένο προσωπείο της δεν μας εξαπατά ως προς τη συνέχιση και ένταση της κατασταλτικής στρατηγικής απέναντι σε ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους αγώνες Η κρατική τρομοκρατία συνεχίζεται και μαζί ο αγώνας για κοινωνική και ατομική απελευθέρωση για ένα κόσμο ελεύθερο χωρίς εξουσία.

αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ Αθήνας

This entry was posted in καταστολή. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *